Meest populaire cadeaus

Valentijn

Cadeaus voor valentijn

Juist, het meest romantische moment van het jaar is natuurlijk 14 februari. Voor valentijn ben jij natuurlijk alleen op zoek naar de meest romantische cadeaus. Cadeaus die blijk geven van jouw liefde voor je vriend of vriendin, of man of vrouw. Een valentijnscadeau moet romantisch zijn, een boodschap geven en het liefst niet al te duur. Met deze criteria hebben wij het onderstaande aanbod van leuke cadeaus geselecteerd waarmee jij jouw valentijn verrast op een hele leuke, liefdevolle, romantische en verrassende manier!

Blokarten

Blokarten

Blokarten Een spectaculair cadeau voor iedereen die van een beetje actie ...

€ 26,50 € 32,50

Wat je moet weten over valentijnsdag

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar een bijzondere blijk van waardering geven, bijvoorbeeld met een cadeautje, een bosje bloemen of een leuke kaart. Maar waar komt de traditie vandaan en hoe is het ontstaan? Wat jij móet weten over valentijnsdag, is dat het bijvoorbeeld is overgewaaid uit de Verenigde staten, die vanuit commercieel oogpunt de nadruk wilden leggen op liefde in plaats van anonieme liefde. Taboes moesten worden doorbroken. Valentijn bestaat eigenlijk nog maar relatief kort, sinds midden jaren ’90, is het een commercieel doorslaand succes gebleken.

Historie

Valentijnsdag is vernoemd naar twee Christelijke martelaren uit de derde eeuw met de naam Valentinus. Echter heeft de romantische betekenis van tegenwoordig niets van doen met de Historische. Bovendien is over Sint-Valentinus geen enkele biografisch gegeven bekend. Vermoedelijk wordt valentijnsdag gevierd op 14 februari, om het Lupercalia (een Romeins vruchtbaarheidsfeest) te vervangen.

Nu heb je niet alleen een leuk cadeau voor Valentijnsdag kunnen scoren, maar ben jij ook op de hoogte over de hoed en de rand van deze dag. Leuke weetjes voor tijdens het romantische diner met jouw geliefde!