Meest populaire cadeaus

Mijn 30 jaar verjaardag op Lefkas

Mijn 30 jaar verjaardag op Lefkas

30 jaar worden, het is voor velen een akelig moment waar je liever niet te lang bij stil staat. Al was het maar vanwege de confrontatie met het feit dat je bij het passeren van deze grens definitief je jeugd-jaren achter je laat, en het volwassen worden het enige alternatief is. Dit jaar vierde ik in augustus ook mijn 30ste verjaardag. Hoewel ik daar klaarblijkelijk minder moeite mee lijk te hebben dan de meerderheid, is het natuurlijk wel degelijk een momentje om bij stil te staan. Ik werd 30 op het Griekse eiland Lefkas, ook dit kan verklaren waarom ik weinig onrustig werd van het passeren van deze leeftijdsgrens. Er zijn immers mindere locaties op je verjaardag te vieren. Hieronder een foto verslag van hoe ik mij bij het selecte clubje van de dertigers in Nederland voegde. 


Hotels en verjaardagen

Bij aankomst in ons hotel koester ik nog de hoop om bij het betreden van ons hotelkamer te stuiten op een in origami gevouwen servet, begeleid door een lekker flesje wijn en een kaartje erbij. Ijdele hoop, zo blijkt. Kennelijk doet men in Griekenland niet aan verjaardagen. Het is ze vergeven, want het uitzicht vanaf de kamer maakt meteen alles goed.

verjaardag op lefkas

Een uitzicht die de ‘pijn’ van het passeren van de grens van 30 jaar enigszins verzacht.

Restaurants en mijn verjaardag

Als er in het hotel geen rekening gehouden wordt met mijn verjaardag, dan maar op zoek naar een goed restaurant, om ons eens lekker te laten fêteren door de obers. Een lekker restaurantje in Nidri -Het gezelligste badplaatsje van Lefkas- is Roots. Het eten steekt met kop en schouders uit, boven het ‘toeristenvoer’ van de andere restaurants die je er vindt. Tijdens het diner worden de cadeaus overhandigd, en kan ik er echt niet meer onder uit: Vandaag ben ik 30 jaar oud geworden. Langzaam dringt het tot mij door en kijk ik heel even maar, met weemoed terug naar de zorgeloze tienerjaren. Dit besef wordt echter al snel naar de achtergrond verdrongen door de halve liter lokale witte wijn, die in een overigens prachtige karaf wordt geserveerd.

Een cocktail voor mijn 30ste verjaardag

Na ons buikje rond te hebben gegeten bij Roots, op naar een cocktailbar om mijn verjaardag kracht bij te zetten. Na een halve liter witte wijn gaan we rustig verder met een lekkere Pina Colada, mijn favoriete cocktail. In Nidri vind je ontzettend leuke barretjes, om van jouw verjaardag een geslaagde dag te maken, zo ondervind ik. Na het verorberen van een overigens heerlijke cocktail, keren we terug naar ons hotel. Alwaar ik wederom hoop op het betreffende origami servetje. Tevergeefs, weer niet.. Dan maar op naar de 40!

IMG_20150819_182528