Meest populaire cadeaus

Cadeau review: Gegraveerd hoefijzer

Cadeau review: Gegraveerd hoefijzer

Iedereen weet wat een hoefijzer is, maar dat je ze ook als een super origineel kado kunt geven is nog relatief nieuw. Wat ze zo bijzonder maakt is de geschiedenis er van, zo worden ze al eeuwen gebruikt als geluksbrengers en aan deurposten gehangen om het kwaad buiten de deur te houden. Deze mystieke eigenschappen zorgen voor de enorme populariteit van hoefijzers. Wat het hoefijzer als cadeau nog specialer maakt, is een gravering er in. Dit maakt het gegraveerde hoefijzer tot een ideaal cadeau voor een huwelijk, verjaardag of housewarming

Verschillende hoefijzers

Bij hoefijzers.nl vind je heel veel soorten hoefijzers in vele soorten, maten, materialen en prijsklassen. Zo heb je al een hoefijzer van €18,00, maar ook hoefijzers van boven de 200 euro. Dan heb je overigens wel een gouden exemplaar te pakken. Kortom, voor ieder budget en gelegenheid is er een geschikt hoefijzer te vinden.

Een hoefijzer graveren

Persoonlijke cadeaus zijn leuker om te krijgen dan standaard cadeaus. Dit komt natuurlijk door de ‘personal touch’ die het geeft. Dit geldt ook voor hoefijzers met jouw gravering erin. Laat bijvoorbeeld de namen van het 40 jarig huwelijkspaar in een hoefijzer graveren. Of de namen van de nieuwe bewoners van een nieuw huis. Een persoonlijke gravering maakt het hoefijzer tot een uniek en bijzonder cadeau die je hebt voor de rest van je leven.

Over hoefijzers.nl

Hoefijzers.nl is ook wel bekend onder de naam ‘good luck horseshoes’. Ze bestaan al sinds 1999, en sindsdien is de populariteit van de graveerde hoefijzers niet meer te stuiten. Een tijdlijn van dit leuke bedrijf kun je hier lezen. Ze hebben ook een facebook pagina waar regelmatig ‘like win en deelacties’ plaatsvinden. Hou ze dus in de gaten voor een mooi exemplaar bij jou aan de muur! Een leuke extra die je bij een hoefijzer ontvang is het levenslange geluksgarantie. Overigens neem je dat natuurlijk het beste met een korreltje zout. Verder geldt een 24 uur levering, dus voor 12 uur besteld, is nog dezelfde dag verzonden.

Het hoefijzer bestellen

Ben je enthousiast geworden over dit cadeau voor bijvoorbeeld een huwelijk of verjaardag? Dan kun je hier meer lezen over de hoefijzers of meteen bestellen. Kortom, een gegraveerd hoefijzer is het perfecte en verrassende cadeau voor heel veel gelegenheden, en daardoor al jaren één van onze persoonlijke favoriete giften. Je komt het hoefijzer dan ook regelmatig tegen op onze website. Heb jij al eens een hoefijzer besteld, of wil je ons en anderen laten weten wat jij er van vindt? Laat dan hieronder op de pagina jouw reactie achter.

Geschiedenis van het hoefijzer

In de praktische zin van het woord is het hoefijzer een stalen bescherming voor de hoeven van een paard, niets meer en niet minder. In de symbolische en mystieke zin van het woord, brengt een hoefijzer aan de deurpost hangen geluk! Het is ook van belang hoe dit gebeurt. De U-vorm van het hoefijzer moet met de open kant naar boven worden gehangen, zodat het geluk wat ons toekomt wordt ‘opgevangen’. Andersom zou het geluk er juist uitlopen, u bent gewaarschuwd!

Sint Dunstan legende

Eén van de bekendste legendes waarin een hoefijzer voorkomt is het verhaal van de Engelse Bisschop Sint Dunstan en de duivel. Die leefde in de tiende eeuw, en was naast een groot geleerde ook musicus en edelsmid. Toen de duivel langs kwam om zijn hoeven te beslaand, zag Dunstan meteen wie voor hem stond, en besloot hem vast te binden en zijn tangen op de neus van de duivel te zetten. Zo dwong hij hem om nooit meer een huis binnen te gaan waar een hoefijzer aanwezig was. Deze legende, ligt waarschijnlijk ten grondslag aan het gezegde ‘iemand bij de neus nemen‘. Meer lezen over de geschiedenis van het hoefijzer, kijk dan even hier.

Bekijk hier hoe een hoefijzer van een gravering wordt voorzien.